Vitamin Sihat

Sunday, 27 November 2016

Diabetes: Nasi putih lebih berisiko berbanding minuman soda



Salah satu penyebab utama penyakit diabetes adalah nasi putih dan kesannya lebih buruk berbanding minuman soda. Munurut Ketua Pegawai Eksekutif Dewan Promosi Kesihatan Singapura, Zee Yoong Kang, sepinggan nasi putih yang dimakan secara teratur dalam sehari berupaya meninggikan risiko diabetes sehingga 11 peratus pada populasi secara keseluruhan. Kajian membabitkan 350,000 responden selama 20 tahun dengan kerjasama Sekolah Kesihatan Umum Harvard dan diterbitkan dalam British Medical Journal.

Berikut adalah Tip Makan Nasi Putih:
  1. Beras putih panjang lebih baik daripada beras putih pendek dalam isu menaikkan kadar gula darah.
  2. Cuba tambah 20 peratus beras panjang dalam beras putih (risiko diabetes menurun sehingga 16 peratus)

Kredit : iSIHAT, majalah kesihatan keluaran Utusan Karya Sdn.Bhd.

Landmark Study Shaklee




Tak dinafikan ada banyak lambakan Supplement sekarang. Supplement yang dikatakan mampu mengubati pelbagai penyakit. Tetapi sejauh manakah ianya SELAMAT dan BERKESAN? Cuba kita tengok ada berapa banyak produk yang ditarik di pasaran kerana menggunakan bahan yang terlarang dan membahayakan pengguna. Pernah tak dengar ada pengguna supplement yang mendapat kesan buruk lepas mengamalkannya? Kenapa? Sebab supplement tersebut tidak terbukti keberkesanannya melalui kajian dan sebagainya.

Oleh yang demikian Landmark Study Shaklee telah dijalankan ke atas penduduk US yang telah mengamalkan Shaklee lebih dari 20 tahun. Kajian dijalankan bagi melihat keberkesanan produk Shaklee ini di mana menunjukkan bahawa pengguna Shaklee berisiko rendah mendapat penyakit berbanding yang tidak mengamalkan Shaklee. Kajian juga menunjukkan Shaklee adalah daripada bahan semulajadi yang selamat digunakan.

Saya sendiri mengamalkan VIVIX yang memang tidak disangkal lagi membantu pesakit mengurangkan kesakitan dan membantu menyembuhkan.Sekarang tiada lagi istilah pain killer yang cukup membuatkan saya bersyukur.

Kepada yang mengamalkan supplement cuba check ada kajian dijalankan atau tidak bagi memastikan kita selamat gunakan produk tersebut. Kalau ada mengatakan kajian dilakukan, dapatkan bukti yang sahih tentang kajian tersebut. Mesti anda semua tak nak mendapat komplikasi yang buruk kan. Kesihatan yang ada perlu dijaga dengan baik. 



#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Berminat?
Hubungi, Watsapp atau SMS saya di 012- 6888 266
Fanpage : Vitamin Sihatku
www.vitaminsihatku.blogspot.com
ID Shaklee : 907331

Thursday, 3 November 2016

Promosi Shaklee November 2016


Promosi Shaklee pada bulan November 2016 adalah

  1. Vitalea for Children, Alfalfa Complex dan Lecithin: Beli 3 FREE 1
  2. Nutreferon : Beli 6 FREE 1, Beli 2 dapat potongan harga sehingga 5%

So apa tunggu lagi. Moh le kita sihat sama-sama. :)


Berminat?
Hubungi, Watsapp atau SMS saya di 012- 6888 266
Fanpage : Vitamin Sihatku
www.vitaminsihatku.blogspot.com
ID Shaklee : 907331


Wednesday, 2 November 2016

Testimonial saya : Dengan Vivix tiada lagi pain killer




Vivix memang mujarab! Ya. Ini adalah pengakuan saya sendiri yang telah mengamalkan Vivix hampir 3 bulan bermula bulan September yang lepas. Apa yang menyebabkan saya tekad ambil Vivix?

Saya memang setiap kali period akan sakit, lebih2 lagi saya memang ada sejarah cyst dan yang sewaktu dengannya. Last check kat hospital doktor cakap tak payah buat apa2 maybe sebab kecik. Tapi bila period sakit tuhan saja yang tahu. Ditambah lagi bila lepas period pun sama masih sakit membuatkan saya terpaksa ambil pain killer almost everyday! Kadang2 pain killer tak jalan terpaksa ambil injection di klinik sambil berjurai2 air mata menahan sakit. Berguling2 tunggu doktor kat klinik pun perkara biasa.

Sampai satu tahap husband suruh saya masuk hospital sebab tak tahan tengok saya sakit almost everyday. Saya pun terdetik takut jugak sebab telan ubat tapi masih takut nak ke hospital sebab dah 2 kali masuk hospital sebab cyst.

Saya dah buntu nak buat apa sebab kalau saya masuk hospital, saya dah tau apa yang akan saya lalui. Saya takut. Akhirnya saya tekad nak cuba Vivix walaupun harganya boleh tahan mahalnya. Saya cakap dengan husband saya ini usaha terakhir saya. Sebelum ni dah macam2 supplement yang saya cuba tapi tak ada rezeki.

Masa saya ke Shaklee beli Vivix tu saya masih sakit. Tapi gagahkan jugak. Saya positifkan diri saya mesti sihat lepas  ni. Minggu pertama saya ambil Vivix saya masih sakit tapi saya teruskan jugak. Mana boleh tinggalkan. Mahal kot. :)

Tak lama lepas tu saya macam period tapi dalam seminggu tu sikit sangat then baru dia keluar banyak. Bila dah keluar period tu, boleh pulak lebih 2 minggu tak berhenti. Takpa. Saya teruskan lagi makan. Yang bestnya period masa tu saya tak sakit sangat n masih boleh bertahan tanpa pain killer.

Bulan berikutnya saya period tapi kali ni ikut cyle yang betul dan tak sakit. Maknanya 2 bulan saya bebas pain killer. Selepas period pun saya tak sakit. Alhamdulillah. Itu adalah satu nikmat yang saya tunggu2 selama ni.

Sekarang dah nak masuk 3 bulan saya amalkan Vivix dan insya allah saya akan terus konsisten ambil. Bila kita sakit, duit banyak pun tak guna. Yang penting kita ikhtiar untuk dapatkan balik kesihatan yang baik untuk kita.

Kepada yang masih tercari2 penawar, tak salah mencuba Vivix ini. Ini adalah berdasarkan pengalaman saya sendiri amalkan Vivix hinggakan saya rasa rugi kenapa dari dulu lagi saya tak cuba. Saya faham rasanya bila sakit dan nak share penawar yang kita boleh cuba. Dan sekarang saya memang ketagih nak makan Vivix. Rasa tak lengkap satu hari kalau tak ambil Vivix.

Nota: Bulan Februari tahun depan saya ada appointment di Hospital dan harap saya bebas cyst dan yang seangkatan dengannya. :)

Berminat?
Hubungi, Watsapp atau SMS saya di 012- 6888 266
Fanpage : Vitamin Sihatku
www.vitaminsihatku.blogspot.com
ID Shaklee : 907331



Saturday, 29 October 2016

Kenapa WAHM perlukan Omega Guard?




Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dgn perkembangan minda kanak2. Kan... Sebenarnya Omega Guard ni sgt banyak fungsi dia terutama untuk ibu-ibu yang sibuk.
1. Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yg berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yg lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN. 
Jadi kalau selalu sedih2, amalkan Omega Guard ye!
2. Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda elok berkaitan dgn kekurangan serum Omega-3 dalam otak.
Kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.
3. Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yg mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.
Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.
4. Terdapat banyak kajian yg membuktikan kekurangan Omega 3 berkaitan dgn masalah susah nak ingat terutama benda2 yg dipelajari.
Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.
Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham. Maklumlah ibu-ibu ni bukan ada masa sgt nak ulangkaji banyak2 kali. Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.Supaya kita cepat dan mudah tangkap. So tak ada la berbulan-bulan sangkut kat bab sama sebab tak faham2 😅
Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!
Bulan ni kan promo Omega... Pastikan dapatkan OmegaGuard. Sebotol tu guna sebulan je tau kalau amik ikut dos.Utk mak ayah jgn lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dgn kekurangan Omega-3 tau. Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.
Dan kalau nak tau, masalah2 mental mcm perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dgn kekurangan Omega-3. Dlm Quran pun ada sebut ttg makan ikan kan.
**kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption sahaja.


Berminat?
Hubungi, Watsapp atau SMS saya di 012- 6888 266
Fanpage : Vitamin Sihatku
www.vitaminsihatku.blogspot.com
ID Shaklee : 907331

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes